Hlavní obsah

Zažaloval bych ho, kritizoval Zeman Bakalu v Havířově

Právo, Jiří Tomaškovič
Havířov

O tradičním tématu na Karvinsku, kterým jsou byty RPG a nesplněný slib miliardáře Zdeňka Bakaly, že je prodá nájemníkům za sníženou cenu, hovořil prezident Miloš Zeman při setkání s obyvateli Havířova. Tam se Zeman zastavil v rámci programu prvního dne třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Prezident Miloš Zeman v Havířově

Článek

„Pan Bakala dal slib, který nesplnil. Kdyby mi to ústava dovolovala, byl bych první, kdo by ho zažaloval,“ řekl asi dvěma a půl tisícovkám lidí na Náměstí republiky v Havířově.

„Bakala se zavázal, že byty prodá ve smlouvě, kterou uzavřel s vládou této země. Místo toho pouze slyšíme, že pan Bakala je gauner, což je názor, se kterým mohu souhlasit. Ale to jej k trestní odpovědnosti nepovede,“ dodal Zeman. Za gaunera Bakalu před časem označil místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Kritiku ignoroval

Havířovští prezidentovi především tleskali, v davu se přesto objevili i ti, kteří nesouhlasí s tím, jak se prezident občas na veřejnosti vyjadřuje. Nad davem se tyčil transparent „Kur.a, kun.a, sra.ka, to je naše značka“.

Zeman jej ignoroval, naopak vyzvedl, že se jej na vulgarity nikdo nezeptal. „Za to vám podle filmu od Věry Chytilové Kurvahošigutntág, děkuji,“ loučil se Zeman se svými příznivci.

Zeman v pondělí nejprve navštívil Ostravu a v podvečer Havířov. Zítra míří do Opavy a na Bruntálsko. Ve středu se setká se studenty VŠB-TU Ostrava a navštíví kopřivnickou automobilku Tatra Truck.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám