Hlavní obsah

V Karlových Varech definitivně dojednali koaliční smlouvu

Právo, vor

Konečné znění koaliční smlouvy v Karlových Varech bylo definitivně dojednáno, a to včetně programového prohlášení nového vedení města, které bude tvořit s dvaceti hlasy z celkových 35 v zastupitelstvu Karlovarská občanská alternativa (KOA) a hnutí ANO 2011 a Karlovaráci (KVC).

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Dosavadní karlovarský primátor a lídr KOA Petr Kulhánek rozléval po volbách šampaňské.

Článek

„Bylo dopracováno konečné znění koaliční smlouvy, stejně tak programového prohlášení, které je její nedílnou součástí,“ uvedl v pátek večer lídr KOA a dosavadní a podle dohody i budoucí primátor Karlových Varů Petr Kulhánek. Oproti dosavadním jednáním nahradí lídr ANO 2011 Čestmír Bruštík na pozici prvního náměstka karlovarského primátora Vladimíra Kvasničku, kterého dosud Babišovo hnutí upřednostňovalo. Vladimír Kvasnička a Iveta Hejnová (ANO) budou členy rady města.

Koaliční partneři se také shodli na nominacích do komisí a výborů. „Došlo k jedné změně u komisí, kdy komise lázeňství a cestovního ruchu byla rozšířena na jedenáct členů, aby mohly být kompletně zastoupeny profesní asociace působící v cestovním ruchu, tedy Asociace hotelů a restaurací, Sdružení léčebných lázní a Asociace cestovních kanceláří. Tento model se velmi osvědčil v minulých čtyřech letech a budeme v něm pokračovat,“ vysvětlil Kulhánek další změnu oproti dosavadním jednáním.

Tajná volba v úterý

Koaliční smlouva bude podepsána lídry hnutí v pondělí 3. listopadu. „V úterý 4. listopadu pak proběhne ustavující jednání zastupitelstva města v Alžbětiných lázních, kde bude tajnou volbou zvoleno vedení města, rada města, ustaven kontrolní a finanční výbor,“ dodal Kulhánek s tím, že výkonným orgánem města bude devítičlenná rada. Čtyři členové budou uvolnění, pět neuvolněných.

Dalším náměstkem primátora bude Hana Zemanová (KVC), která bude mít na starosti hospodářský rozvoj a majetek. Jiří Klsák (KOA) se bude starat jako náměstek o kulturu, školství a sociální věci. KOA získala 9 mandátů, ANO 2011 šest a KVC pět. V opozici zůstane ČSSD (5 mandátů), koalice hnutí O co jim jde?!, Strany Zelených, KDU-ČSL a České pirátské strany (3), KSČM (3), ODS (2) a Alternativa (2).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám