Hlavní obsah

Listopad sice nezahřeje, ale mrazy nepřijdou

Novinky, sad

Listopad obvykle slibuje nepříjemně zataženou oblohu, málo sluníčka a nízké teploty. Podle dlouhodobého výhledu meteorologů ale ten letošní nebude extrémní, alespoň nehrozí mrazy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Česku vládne mlhavý podzim.

Článek

Teploty mají být podle meteorologů v podstatě průměrné, tedy nad nulou, a deště se také mnoho nečeká.

„Období od 27. října do 23. listopadu bude teplotně průměrné až nadprůměrné. První dva týdny období vychází teplotně průměrné, ostatní dva lehce nadprůměrné. Průměrné týdenní maximální teploty se budou pohybovat zpočátku kolem 10 °C, na konci období kolem 6 °C a průměrné týdenní minimální teploty zpočátku kolem 3 °C, na konci jen kolem 1 °C. Srážkově očekáváme období průměrné až podprůměrné. Relativně nejvíc atmosférických srážek by mohlo spadnout v posledním týdnu od 17. do 23. listopadu s průměrným týdenním úhrnem kolem 12 mm,“ uvedli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Měsíční výhled nemůže předpovědět konkrétní teploty pro konkrétní dny, jedná se spíše o vystižení obecného trendu, kudy se bude vývoj počasí ubírat.

Pokud jde o sobotu a neděli, příliš si to venku neužijeme. Bude zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení a mlhy. V sobotu večer na západě Čech spíše přibude oblačnosti.

V noci bude zataženo a místy může pršet. Teploty klesnou až na dva 2 °C, ojediněle při malé oblačnosti na 0 °C. V neděli má být opět zataženo s nízkou oblačností a teploty maximálně 10 °C, na horách kolem 6 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám