Hlavní obsah

Senát schválil zrušení zdravotnických poplatků

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Senát ve středu schválil zrušení regulačních poplatků u lékařů a za recept v lékárnách. Od ledna příštího roku by měl zůstat pouze 90korunový poplatek za návštěvu pohotovosti. Pro hlasovalo 44 senátorů. Normu nyní dostane k podpisu prezident.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Článek

Vláda měla zrušení regulačních poplatků v programovém prohlášení. Výpadek příjmů poskytovatelů zdravotních služeb chce kompenzovat skrze změny úhradové vyhlášky.

Regulační zdravotnické poplatky byly zavedeny v roce 2008 za vlády premiéra Mirka Topolánka, kdy ministerstvo zdravotnictví vedl Tomáš Julínek. Sociální demokraté i komunisté se neúspěšně pokoušeli zrušit poplatky již v minulosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sněmovna normu schválila koncem září. [celá zpráva]

Senátoři podpořili rovněž odklad zavedení povinných elektronických receptů o tři roky do roku 2018 a novelu o regulaci zdravotnických prostředků, pro něž má být zaveden jednotný registr.

Anketa

Souhlasíte se zrušením poplatků ve zdravotnictví?
Ano
69,4 %
Ne
30,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5259 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám