Hlavní obsah

V Příbrami bude na radnici koalice ANO a TOP 09

Příbramské ANO a TOP 09 podepsaly v úterý večer koaliční smlouvu. Strany se shodly na tom, že starostou Příbrami bude lídr vítězného ANO Jindřich Vařeka a místostarosty Alena Ženíšková (ANO) a Václav Švenda (TOP 09). Rada města se kromě starosty a dvou místostarostů bude skládat ještě ze čtyř neuvolněných radních.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí T. G. Masaryka v Příbrami

Článek

Jména neuvolněných radních ještě strany nezveřejnily, dva by měli být za ANO a dva za TOP 09. Ustavující jednání zastupitelstva by se mělo konat 10. listopadu. Dosavadním starostou je Pavel Pikrt (dříve ČSSD).

"Členové koalice pracují na společném prohlášení o programových prioritách," uvedl Vařeka. Prohlášení by podle něj mělo být hotové do jednání zastupitelstva. Programový průnik mezi TOP 09 a ANO je podle Vařeky více než devadesátiprocentní.

ANO obsadí v pětadvacetičlenném zastupitelstvu deset křesel, TOP 09 čtyři. Společně tedy mají většinu. ČSSD v komunálních volbách skončila sice druhá, ale obhájila jen čtyři z původních 11 křesel.

Volební debakl utrpěla také ODS, která dosud se sociálními demokraty na příbramské radnici vládla. Přišla o pět křesel, v novém zastupitelstvu bude mít pouze jednoho zástupce. Po třech křeslech obsadí KSČM a Šance pro Příbram.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám