Hlavní obsah

Jourová se rozloučila se Sněmovnou

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

Bývalá ministryně pro místní rozvoj a budoucí česká eurokomisařka Věra Jourová se v úterý na plénu Sněmovny vzdala poslaneckého mandátu. Nastínila také vizi další spolupráce Evropské komise s národními parlamenty i svou další náplň práce.

Foto: Petr Horník, Právo

Věra Jourová

Článek

Jourová připomněla, že podle šéfa komise Jean-Clauda Junckera by měla být EK politickou, nikoliv úřednickou institucí. Zdůraznila i zájem nové komise nezatěžovat jednotlivé státy přebujelou legislativou.

Jourová také poslance seznámila se svým portfoliem. Hodlá zjednodušit přeshraniční podnikání, odstranit byrokracii při volném pohybu osob či dotáhnout reformu ochrany dat, neboť doposud platí směrnice z „předinternetového věku”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Za další priority označila dohled nad dodržováním lidských práv, přípravu nové antidiskriminační směrnice.

„Měla jsem potřebu vám říct, co jedu do Bruselu dělat,” dodala k poslancům a připomněla, že její agenda se týká oblastí hned několika ministerstev.

„Přestaňme být bruselštější než Brusel,” parafrázovala Jourová český postup při přejímání evropské legislativy a dodala, že se těší na další spolupráci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám