Hlavní obsah

Sociální demokraté v čele Frýdku-Místku končí

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Ve vedení Frýdku-Místku v posledních 16 letech nechyběli, po letošních komunálních volbách ale sociální demokraté zůstávají v opozici. Město povede vítězné hnutí ANO společně s hnutím Naše město Frýdek-Místek (NmFM) a KDU-ČSL.

Foto: Profimedia.cz

Frýdek-Místek

Článek

Podle lídra hnutí ANO a zřejmě budoucího primátora města Radima Vrbaty ztroskotala jednání s ČSSD mimo jiné i na tom, že se na čelních místech kandidátky soc. dem. objevili lidé obvinění z trestných činů. „Toto byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme deklarovali, že dohoda s ČSSD je až tou úplně poslední možností,“ řekl Vrbata.

Jedničkou kandidátky ČSSD byla senátorka a exprimátorka Eva Richtrová, kterou policie chtěla stíhat za to, že se podílela na schválení údajně předražené zakázky na hloubení a čištění příkopů. Senát ji ovšem k trestnímu stíhání nevydal. Kvůli předraženým veřejným zakázkám ovšem policie obvinila 13 bývalých i současných radních města. Dvojkou kandidátky byl dosluhující primátor Michal Pobucký. Toho zase policie viní ze zneužití pravomocí veřejné osoby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nově vytvořená koalice už má jasno o rozdělení křesel v radě. Hnutí ANO jich získá šest, včetně postu primátora a 1. náměstka, NmFM bude mít tři radní a KDU-ČSL dva radní.

Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu získalo hnutí ANO 15 křesel. Druhá ČSSD bude mít 12 zastupitelů, po šesti mandátech mají NmFM a KSČM. Čtyři zastupitele bude míst KDU-ČSL.

Reklama

Výběr článků

Načítám