Hlavní obsah

Spor Hudečka s Vávrou poškozoval stranu, řekl Schwarzenberg

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl Novinkám, že spor Tomáše Hudečka a Jiřího Vávry poškozoval stranu, a proto se oba představitelé rozhodli rezignovat. Jiné důvody za jejich rozhodnutím skončit v TOP 09 prý nejsou.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg během vyhlašování výsledků voleb.

Článek

„Poděkovali jsme jim za odvedenou skvělou práci a oni podali rezignaci, poněvadž ten jejich spor poškozoval stranu,“ řekl Novinkám Schwarzenberg.

Oba muži spolu měli dlouhodobé spory. Hudeček nakonec před letošními volbami ani Vávru nezařadil na kandidátku. Hádky vyvrcholily v úterý, kdy pražský primátor Hudeček vyzval Vávru k rezignaci, neboť se v médiích objevily fotky Vávry na oslavě pražského podnikatele Tomáše Hrdličky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O nic jiného než tyto spory podle Schwarzenberga nešlo. Vliv na odchod Hudečka a Vávry z TOP 09 neměly prý ani spekulace, že měl Hudeček kandidovat na primátora za Babišovo hnutí ANO. „Ne, o tom vůbec nebyla řeč,“ řekl Schwarzenberg. „Bylo to čistě jejich osobní rozhodnutí,“ odmítl, že by muži reagovali na doporučení někoho z předsednictva strany.

Co se týče zastupitelského mandátu Tomáše Hudečka, musí se podle Schwarzenberga sám rozhodnout, zda si jej ponechá, či nikoli. „Je to na něm,“ prohlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

Hudeček chtěl Trojkoalici přetáhnout Starosty

Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se údajně rozhodl nepříznivé povolební rozložení sil vyřešit po svém. Podle serveru Echo24 chtěl přetáhnout dva zvolené členy...

Výběr článků

Načítám