Hlavní obsah

Volby do Senátu pro nás nejsou dobře nastavené, přiznal Dolejš

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako první představitel KSČM přišel do volebního střediska ve stranickém sídle v ulici Politických vězňů místopředseda strany Jiří Dolejš. Větší šance cítí v komunálních volbách, naopak ty senátní podle něj nejsou pro komunisty „nastavené dobře”.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš v rozhovoru pro Právo během sčítání volebních hlasů.

Článek

„Zatím to vypadá na nízkou volební účast, což by nám mohlo trochu pomoci v komunálních volbách. V komunálu také máme větší šance. V některých menších obcích to pro nás vypadá velmi dobře. Ale napětí bude u větších obcí a měst,“ konstatoval s jistou mírou spokojenosti.

Jak dodal, s napětím budou sledovat i výsledky v Praze. „Praha je zajímavá i proto, že je to vlastně kraj a každý mandát za kraj má svou váhu politickou, ale i ekonomickou,“ podotkl Dolejš.

Tím ale jeho spokojenost s dosavadními výsledky končí. Ve volbách do Senátu KSČM nejspíš úspěšná nebude, připustil. „Letošní volby do Senátu nejsou pro nás nastavené příliš dobře. Obhajujeme jediný mandát – Martu Bayerovou na Znojemsku, ale už je zřejmé, že o tento mandát přijdeme.“

Kandidáti KSČM se zatím blíží postupovým místům v Karviné, kde je Tomáš Gallik těsně na třetím místě, a podle Dolejše není beznadějná situace i v západních Čechách. „Pokud by někdo postupoval, bylo by to dobré. Zatím se ale potvrzuje ta skeptická varianta,“ konstatoval místopředseda strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám