Hlavní obsah

Zahradil se vsadil: Ztratíme maximálně třetinu

Právo, Jan Martinek

Ačkoliv průběžné výsledky zatím ODS nedávají příliš velké naděje, pesimismus není v novém stranickém sídle v Truhlářské ulici, kde ODS čeká na výsledky voleb vůbec poprvé, znát.

Foto: Milan Malíček, Právo

V centrále ODS sledují výsledky Tomáš Grulich, Tomáš Kladívko a Miloš Vystrčil.

Článek

"Doufám, že to doženeme ve druhém poločase," tweetuje sebevědomě předseda pražské organizace Filip Humplík. Ten Právu řekl, že v hlavním městě by považoval za úspěch dva senátory postupující do druhého kola.

Optimistou zůstává i první místopředseda Jan Zahradil. "Vsadil jsem se s jedním novinářem, že ztratíme maximálně třetinu mandátů z celkového počtu. Kdybych tomu nevěřil, tak se nevsadím," řekl médiím. Doplnil poté, že se vsadil o menší sumu peněz, kterou v případě výhry věnuje Nadaci Terezy Maxové.

"Zatím ještě není skoro nic sečteno, těžko říci," krčí rameny místopředseda Martin Novotný zhruba tři hodiny po uzavření volebních místností. Grémium je téměř kompletní, čeká se na předsedu Petra Fialu, z místopředsedů chybí Evžen Tošenovský.

Výsledky v hlavním stanu sledují také současní senátoři Tomáš Kladívko a Václav Grulich, těsně před sedmnáctou hodinou dorazil i Bohuslav Svoboda, kandidát na pražského primátora.

Reklama

Výběr článků

Načítám