Hlavní obsah

Janoušek strávil víkend v nemocnici senátora Drymla

Právo, pra, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lobbista Roman Janoušek byl podle informací Práva v uplynulých dnech hospitalizován na jednotce intenzivní péče ve vrchlabské Česko-německé horské nemocnici Krkonoše. Ředitel nemocnice, senátor Vladimír Dryml to odmítl potvrdit a není ani jasné, s jakými potížemi se Janoušek do péče lékařů uchýlil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek před vynesením rozsudku u Vrchního soudu v Praze.

Článek

Janoušek, který vlastní byt v nedalekém krkonošském Špindlerově Mlýně, podle informací Práva nastoupil do nemocnice v noci z pátku na sobotu a propuštěn byl po podepsání reverzu v úterý.

„My si pacienty nevybíráme, často se u nás léčí mediálně známí lidé, protože mají k naší nemocnici důvěru,“ řekl Právu Dryml. „Ale většinou si nepřejí, abychom kohokoli o jejich pobytu u nás informovali. To ostatně zahrnuje i lékařská etika,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Janoušek by měl zanedlouho nastoupit do vězení

Lobbista byl v polovině září Vrchním soudem v Praze pravomocně odsouzen na čtyři a půl roku do vězení za úmyslné sražení ženy autem v březnu 2012. Od nástupu do vězení ho dělí pouhé týdny, přičemž od vynesení verdiktu čelí spekulacím, zda se nebude snažit svou cestu za mříže oddálit například ze zdravotních důvodů.

Janouškův pobyt v nemocnici ostatně provázel už přípravné řízení. Začátkem loňského roku podstoupil operaci hlavy kvůli tehdy rok starému úrazu. Janoušek se jeho následky snažil vysvětlit své chování za volantem. Znalci však usoudili, že úraz na Janouškovo jednání zásadní vliv mít nemohl.

K nástupu do vězení podnikatele vyzve předseda senátu Městského soudu v Praze Tomáš Kubovec, jakmile bude mít Janoušek doručeno písemné vyhotovení pravomocného rozsudku. „Spis se nám ještě nevrátil z vrchního soudu. Trvat to může několik týdnů,“ řekla Právu mluvčí městského soudu Markéta Puci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám