Hlavní obsah

Husitský farář jde do voleb za KSČM. V kostele si notoval s jejím poslancem

Právo, Vladislav Prouza

Panák v uniformě pohotovostního pluku někdejšího Sboru národní bezpečnosti (SNB) vítal v pondělí večer v Chlumci nad Cidlinou komunistického poslance Zdeňka Ondráčka (45).

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Farář Církve československé husitské Rostislav Kotrč (vlevo) a Zdeněk Ondráček

Článek

Happening omladiny měl před husitským kostelem, kde Ondráček besedoval s občany, připomenout poslancovu policejní minulost. „Hrůza, komunista do kostela. To jsme to dopracovali. Že to farář dovolí,“ znělo z davu. „Kdyby šlo o fašisty, taky byste jim dal k dispozici kostel?“ vykřikl na faráře jeden z Ondráčkových odpůrců.

Farářem Církve čs. husitské, který Ondráčka pozval, je Rostislav Kotrč (40), sloužící kdysi s Ondráčkem u polistopadové policie. Nyní Kotrč kandiduje jako nestraník za KSČM do místního zastupitelstva jako dvojka kandidátky.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

„Není vám blbý být v politice?“ dotazoval Ondráčka jeden z diskutujících. „Není. Přísahu jsem skládal lidem, nikoliv politikům,“ odpověděl Ondráček. „Nevadilo a nevadí vám, že jste mlátil lidi?“ znělo na chlumecké besedě. „Nevíte o mně nic. Studoval jsem standardní policejní školu, kam tehdy chodilo možná půldruhého tisíce lidí,“ vysvětloval Ondráček.

Ondráčkova minulost se nedávno řešila na půdě Sněmovny poté, co ho místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek označil za komunistického fízla.

Ať si Schwarzenberg vezme flintu přes rameno

Diskuze se nevyhnula konfliktu na Ukrajině, kde většina diskutujících odmítla jakoukoliv případnou českou účast.

„Pokud tam chce pan Schwarzenberg poslat zbraně nebo dokonce vojáky, ať si vezme flintu na rameno a jde tam sám,“ řekl Ondráček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám