Hlavní obsah

Sobotka si kandidátku na nástupkyni Jourové pochvaluje

Novinky, Václav Lang
Praha

Premiér Bohuslav Sobotka je spokojený s výběrem kandidátky na novou ministryni pro místní rozvoj, kterou se má po Věře Jourové stát Karla Šlechtová. Ocenil zejména to, že má velké zkušenosti z oblasti čerpání evropských fondů a přípravy operačních programů.

Foto: ANO

Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Článek

Se Šlechtovou se Sobotka sešel ve středu po jednání vlády. „Myslím si, že paní Šlechtová má jasnou představu o tom, jaké budou její priority z hlediska působení na ministerstvu pro místní rozvoj, je dostatečně informovaná o agendě, kterou ministerstvo řeší,“ pochválil kandidátku.

Její nominaci přinese ve čtvrtek na Hrad prezidentu Miloši Zemanovi, ten se nejspíš bude chtít se Šlechtovou ještě sejít.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šlechtová působila od léta na Úřadu vlády jako ředitelka Odboru EU fondů na Úřadu vlády. Sobotka ale uvedl, že se s ní příliš nezná. „Příliš jsme do osobního kontaktu v těch uplynulých týdnech nepřišli, nicméně ona pro mě připravovala podklady jak na jednání v Bruselu, tak na jednání vlády v těch otázkách, které se týkaly čerpání prostředků z EU a přípravy na nové operační programy. Myslím si, že má dostatek zkušeností z hlediska vyjednávání s Evropskou komisí, zejména v oblasti přípravy na čerpání nových operačních programů,“ pochválil ji.

Podle něj není problém, že se nejedná o političku. Sobotka měl prý pro nominaci dvě priority, přičemž obě byly splněny. První bylo to, aby náhrada za Jourovou přišla včas. „Druhá podmínka je podle mého splněna vrchovatě, protože paní Šlechtová se pohybuje už delší dobu v oblasti evropských fondů a to je klíčová agenda pro ministerstvo pro místní rozvoj,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám