Hlavní obsah

Volby by těsně vyhrálo ANO, pro Úsvit by byly fiaskem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) by nyní ve volbách těsně zvítězilo hnutí ANO se ziskem 28 procent. ČSSD by měla 27,5 procenta, komunisté 14 procent a TOP 09 9,5 procenta. ODS by získala 7,5 procenta, lidovci 6,5 procenta. Úsvit by se se ziskem 1,5 procenta do Sněmovny nedostal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Z dalších stran by 1,5 procenta získali Piráti a jedno procento Strana zelených.

Voleb by se podle agentury aktuálně zúčastnilo 58 procent oprávněných voličů. Při posledních volbách byla účast 59,5 procenta.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podpora ANO od května, kdy mu průzkum přisuzoval 33 procent, postupně klesá. ČSSD naopak z květnových 23,5 procenta posiluje.

Podle stranických preferencí, které zahrnují i nerozhodnuté voliče a ty, kteří by volit nešli, by ANO oslovilo 19 procent dotázaných, ČSSD 17,5 procenta, komunisté 8,5 procenta  a TOP 09 s ODS shodně 5,5 procenta. Lidovce by preferovala čtyři procenta dotázaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám