Hlavní obsah

Firma, která přelepovala billboardy s Hudečkem, je musí vrátit, rozhodl soud

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 4 dal ve sporu o přelepené předvolební billboardy TOP 09 zatím za pravdu politické straně. Společnost BigMedia musí podle předběžného opatření uvést reklamní plochy do původního stavu.

Foto: Svaz provozovatelů venkovní reklamy, ČTK

Pracovník firmy přelepuje billboard Tomáše Hudečka bílým papírem.

Článek

„Společnost BigMedia musí odstranit přelepení kampaně TOP 09 v Praze. Obvodní soud pro Prahu 4 totiž vydal předběžné opatření, kterým nakázal společnosti uvést plochy do původního stavu. Tedy vrátit na ně kampaň TOP 09,“ informoval Marek Pražák z volebního týmu primátora Tomáše Hudečka (TOP 09).

Svaz provozovatelů venkovní reklamy (SPVR), za kterým stojí hlavně firma Big Board, plakáty přelepil počátkem září bílým papírem. Svaz vede proti magistrátu již několik týdnů kampaň, kdy napadá smlouvy Prahy s reklamní společností JCDecaux a nové stavební předpisy omezující reklamu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Firma se bojí likvidace

Společnost se podle prezidenta Svazu Rudolfa Bílého podvolí rozhodnutí soudu, nicméně její kritika Hudečka trvá. Primátor podle nich prosazuje nové stavební předpisy a tím likviduje veškerou venkovní reklamu s výjimkou JCDecaux.

„V reakci na to společnost BigMedia podle svých obchodních podmínek, které umožňují kampaň ukončit, je-li 'v rozporu s hospodářskými zájmy dodavatele', jeho kampaň na svých nosičích ukončila a nahradila ji charitou. Firma BigMedia tak jen brání své právo na existenci a je těžké si představit cokoliv, co by mohlo být více v rozporu s jejími hospodářskými zájmy, než vlastní propagace někoho, kdo otevřeně hlásá snahu tuto společnost zničit. Účelem rozhodně nebylo nějak narušovat politickou soutěž ani poškodit stranu TOP09,“ řekl Bílý.

Firma podle mluvčí Pavlíny Stránské dosud neobdržela rozhodnutí soudu, proto nesdělí, jak konkrétně bude postupovat při vracení billboardů do původního stavu. Primátor na tiskové konferenci pouze prohlásil, že pokud bude zapotřebí, dodají společnosti potřebné podklady pro tisk nových plakátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám