Hlavní obsah

Lessy se dočkal od ministerstva omluvy a 600 tisíc, žádal dvojnásobek

• Aktualizováno
Novinky, jas

Ministerstvo spravedlnosti částečně vyhovělo bývalému policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. Za nezákonné stíhání mu vyplatilo odškodné 600 000 korun. Původně Lessy požadoval 1,2 miliónu korun. Resort se bývalému šéfovi policie rovněž omluvil.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Lessy na archivním snímku

Článek

„Přijměte prosím omluvu za nemajetkovou újmu, která Vám nezákonným trestním stíháním vznikla, a za těžko odčinitelné následky, ke kterým v důsledku nezákonného trestního stíhání došlo ve Vašem osobním, profesním a společenském životě,” uvedlo ministerstvo v omluvě za nezákonné „široce medializované” stíhání.

Lessy byl v roce 2012 obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvu. Stíhání, na jehož základě byl propuštěn ze služebního poměru, bylo loni v říjnu zastaveno jako nepřípustné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lessy se po  svém očištění vrátil do čela policie a ta následně měla dva policejní prezidenty. Ministr vnitra v demisi Martin Pecina letos v lednu odvolal Lessyho „konkurenta” v  čele sboru Martina Červíčka s tím, že byl jmenován neoprávněně.

Lessy se posléze dohodl s ministrem Milanem Chovancem (ČSSD) na odchodu z funkce. Policii nyní vede Tomáš Tuhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám