Hlavní obsah

Teplo o víkendu skončí. Od pondělí nasadíme čepice

– Praha
Novinky, ras

Teplé a slunečné počasí vydrží i o víkendu, ale pak nastane zlom. Od pondělí dojde k citelnému ochlazení, kdy se teploty budou držet jen mezi 13 až 17 stupni. Chladná budou i rána. Lidová pranostika se téměř vyplní: „Na svatého Matouše (neděle), nasadíme čepice”. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude ještě jasno až polojasno, ale odpoledne začne v Čechách oblačnosti přibývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni, na horách vystoupí na 17 stupňů.

V pátek bude na obloze polojasno až oblačno, během dne se v Čechách místy objeví přeháňky, na západě se ojediněle vyskytnou i bouřky. Ráno bude mlhavé a zatažené nízkou oblačností, zejména řidiči by si měli dát pozor na sníženou viditelnost. Ranní teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den pak zaznamenáme maxima opět mezi 20 až 24 stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po oba víkendové dny bude převážně oblačno, na většině území se zejména v odpoledních hodinách budou vyskytovat přeháňky, místy bouřky. V sobotu spadnou ranní minima k 14 až 10 stupňům, odpolední teploty se udrží v rozmezí 19 až 23 stupňů stejně jako v neděli, kdy naměříme o stupeň teplejší ráno.

V pondělí přijde zlom. Od severu začne do ČR proudit studený vzduch, bude zataženo až oblačno a většinu území zasáhne déšť. Trvalejší může být hlavně na severozápadě. Nejnižší noční teploty klesnou 13 až 9 stupňů. Denní teploty se nedostanou výše než na 13 až 17.

Od úterý do čtvrtka bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Ráno mohou být ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 5 stupňů, nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat mezi 14 až 19 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám