Hlavní obsah

Uplakané počasí si dá pauzu. Týden bude slunečný a teplý

Novinky, jas

Po srážkově bohatém víkendu budou další dny ve znamení polojasné oblohy, příjemných teplot nad hranicí 20 stupňů Celsia a pouze ojedinělých přeháněk, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

V průběhu pondělí začne počasí na našem území ovlivňovat tlaková výše nacházející se nad Skandinávií. Zatímco ráno převládaly na většině území mlhy a nízká oblačnost, odpoledne se dočkáme protrhávání oblačnosti a k večeru i polojasné oblohy. Teploty se dostanou na 19 až 23 stupňů.

Od úterý do čtvrtka bude počasí prakticky identické. Převládat bude polojasno, které ojediněle doprovodí přeháňky. Na horách se mohou objevovat bouřky. „Ranní minima klesnou na 13 až devět stupňů, odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů,” konstatovala Honsová.

V noci ze čtvrtka na pátek přejde přes naše území brázda nízkého tlaku vzduchu, díky čemuž se v pátek a v sobotu dočkáme četnější oblačnosti. Po oba dny by mělo převládat oblačno až polojasno, místy s přeháňkami a objevit se mohou rovněž bouřky. Odpolední maxima by nicméně měla zůstat v intervalu 20 až 24 stupňů.

Oblačnosti by mělo ubývat v neděli, kdy by měla začít počasí znovu začít ovlivňovat brázda vyššího tlaku vzduchu. Výhled však budou meteorologové dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám