Hlavní obsah

Hejtmani se chopí lopat a půjdou k Zemanovi na chalupu vysázet stromy

Novinky, Václav Lang
Praha

Místo obleků a naleštěných bot pracovní úbor, místo kožených aktovek s lejstry lopaty a krumpáče. Tak nějak by mohla vypadat hejtmanská brigáda v půlce příštího měsíce, kdy šéfové krajů dorazí do Nového Veselí na Vysočině, aby splnili slib daný prezidentovi a kolem rybníku nedaleko Zemanovy proslulé chalupy vysázeli nové stromy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podobná výsadbová akce pod dohledem prezidenta Miloše Zemana se uskutečnila už loni v září. S tehdejším ministrem životního prostředí Tomášem Podivínským (vlevo) tenkrát zasadili v Lánech sekvojovec.

Článek

Hejtmani tak po roce a půl dodrží, co prezidentovi slíbili krátce po jeho inauguraci. Na břehu novoveselského rybníka zasadí nové stromy místo těch, které byly podle Zemana „nezodpovědně vykáceny“.

Novinkám to potvrdil šéf hejtmanů Michal Hašek i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Celá akce by se měla za dozoru prezidenta uskutečnit v polovině října. „Nadešel čas k splnění tohoto slibu, stane se tak zhruba v polovině října, kdy se hejtmani sejdou s panem prezidentem na hrázi rybníka v Novém Veselí a zasadí tam stromy,“ řekl Novinkám Ovčáček.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Miloš Zeman o sázení stromkůVideo: Novinky

Náčiní už mají připravené

„Hejtmani už mají nějaký čas připraveno příslušné náčiní, které je potřeba k provedení této akce, a již jsou s panem prezidentem domlouvány podrobnosti,“ dodal mluvčí.

Podle něj bude účast hejtmanů hojná. Koneckonců už před dvěma měsíci o tom prý prezident se šéfy krajů hovořil na Hradě, kde prý většina hejtmanů přislíbila, že se brigády zúčastní.

„Bylo velmi důležité domluvit veškeré podrobnosti s majitelem rybníka, to již proběhlo a nyní už nic nebrání tomu, aby se brigáda hejtmanů v Novém Veselí uskutečnila,“ uzavřel Ovčáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám