Hlavní obsah

Vandal zničil obří předvolební plachty ANO v Táboře

– Tábor • Aktualizováno
Právo, ch

Neznámý vandal zničil v noci na středu velké předvolební plakáty táborské kandidátky ANO do komunálních voleb. „Zatím víme o čtyřech rozřezaných velkých plachtách s bannery o velikosti 6krát 2 metry na Soběslavské ulici a v ulici Na mýtě,” řekl Právu ve středu ráno lídr táborské kandidátky ANO Petr Novák.

Foto: Archiv, Právo

Strhané a poničené předvolební plachty táborské kandidátky ANO do komunálních voleb

Článek

„Už mi ale volali známí, že zřejmě došlo k poškození i na dalších místech Tábora. Zatím počty a škody sumarizujeme. Samozřejmě, že se obrátíme na policii s oznámením o škodě způsobené neznámým pachatelem,“ řekl Novák.

Mluvčí táborské policie Miroslav Doubek Právu potvrdil, že policie už oznámení o vandalském činu přijala a vyšetřovatelé  na místo již vyrazili. „Oznamovatel zatím odhadl škodu asi na 20 tisíc korun, ale dokud se nerozběhne samotné vyšetřování, nelze se k případu dál vyjadřovat,“ konstatoval Doubek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O pomstu prý nejde

Novák zároveň vyloučil, že by poničená předvolební agitace byla dílem pomsty za čin  táborského místopředsedy ANO Aleše Lachouta, který minulý čtvrtek pozdě večer silně podnapilý způsobil vážnou dopravní nehodu, při níž zemřela 78letá řidička protijedoucího vozidla, a z místa střetu utekl. [celá zpráva]

„Jsem přesvědčen, že to s chováním našeho bývalého místopředsedy nesouvisí. Je to jeho osobní selhání. Bohužel noční vandalský čin ukazuje na úroveň politické kultury některých zřejmě našich politických oponentů,“ reagoval na vandalský čin Novák.

Ničení bannerů politického konkurenta považuje za nekulturní i dvojka na táborské kandidátce ČSSD, současná místostarostka Olga Bastlová. „Když dochází argumenty, přichází na řadu vulgarity a ničení,“ reagovala Bastlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám