Hlavní obsah

Léto definitivně končí, přijdou ochlazení a déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělí je posledním dnem, kdy si ještě můžeme užít letní teploty, které se mají pohybovat mezi 22 až 26 stupni. Už odpoledne do Česka vtrhne studená fronta a letošní léto bude definitivně minulostí. Zajímavé je, že k tomu dojde na den přesně stejně jako loni, 8. září, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Teplý vzduch nad střední Evropou bude vytěsněn přechodem studené fronty, která nás začne v brzkých odpoledních hodinách ovlivňovat od západu. Postupně bude v Čechách oblačnosti přibývat, západ opět čekají bouřky jako o víkendu, na Moravě a ve Slezsku si ještě užijí slunečný den,“ řekla Honsová.

Od úterý do soboty už ale podle ní bude potřeba sáhnout po deštnících i teplejším oblečení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý už bude počasí v ČR plně ovlivňovat studená fronta, která se navíc začne nad Českem vlnit, takže setrvá déle. Bude oblačno až zataženo s dešťovými přeháňkami, na východě s deštěm. V ranních minimech klesnou teploty na 15 až 11 stupňů, odpoledne na 20 až 24.

Od středy už začne na naše území pronikat chladný vzduch od severu, bude oblačno, přechodně až zataženo, v Čechách s přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku s občasným deštěm. Ochlazení už bude citelnější, po ránu rtuť klesne na 13 až 9 stupňů, odpoledne stoupne na 17 až 21.

Obdobný ráz počasí bude panovat i ve čtvrtek s nejnižšími ranními teplotami 12 až 8 stupňů a nejvyššími odpoledními 16 až 20 stupňů. Ani v pátek a v sobotu se toho moc nezmění, ranní teploty budou postupně dál klesat, odpolední vystoupí nejvýše na 17 až 21.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám