Hlavní obsah

Stovky lidí čekají u středočeského úřadu na kotlíkové dotace

Právo, Radek Plavecký
Praha
Aktualizováno

Sídlo středočeského krajského úřadu je od nedělního večera doslova v obležení. Stovky lidí z celého regionu přijely se svými žádostmi o dotaci na nový kotel. Kraj spolu s ministerstvem životního prostředí vypsal druhé kolo takzvaných kotlíkových dotací. K dispozici je 80 miliónů korun, které se rozdělí zhruba mezi dva tisíce obyvatel.

BEZ KOMENTÁŘE: Fronta na dotace na ekologické kotleVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

„Jsme rádi, že lidé mají o dotace takový zájem, protože to hodně pomůže zlepšit stav ovzduší v regionu,“ komentoval obrovský zájem hejtman Miloš Petera (ČSSD). Fronta lidí v pondělí během časných ranních hodin ovinula celou budovu úřadu na pražském Smíchově.

„Přijeli jsme po 5. hodině ráno a teď jsme se dostali na řadu. Je půl jedenácté, takže toho máme tak akorát. Manžel musí hned od práce, já jedu domů vystřídat babičku u dětí,“ říkala unavená, ale spokojená žena z Kladenska.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Fronta na žádost o dotaci na kotel u středočeského krajského úřadu

„Pořadové číslo máme přes tři sta, takže by se na nás mělo snad dostat,“ dodala před odjezdem.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Fronta lidí v pondělí během časných ranních hodin ovinula celou budovu úřadu na pražském Smíchově.

Hejtman připustil, že čekání je nepříjemná součást žádosti, ale tento systém se podle něj už loni při prvním kole osvědčil, a tak jej úřad neměnil. Lidé díky dotacím začali hromadně měnit staré neekologické kotle za nové ekologicky šetrnější. Jedna domácnost může získat maximálně 60 tisíc korun podle typu pořizovaného kotle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám