Hlavní obsah

Zemanova slova bych čekal spíš od Putinova propagandisty, řekl Kalousek

– Praha
Novinky, Václav Lang

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek zásadně nesouhlasí s výrokem prezidenta Miloše Zemana, který prohlásil, že na Ukrajině probíhá občanská válka a ruská invaze by vypadala jinak. Kalousek Novinkám řekl, že podobná slova by spíš čekal od propagandistů ruského prezidenta.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„S panem prezidentem hluboce nesouhlasím a chci zdůraznit, že nemluví za tu část společnosti, která je zastupována TOP 09 ve Sněmovně, a že je smutné, že se prezident dopustil výroku, který bych čekal spíš od Putinova propagandisty,“ reagoval Kalousek pro Novinky.

Vadí mu, že Zeman prohlásil, že věří slovům ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, který tvrdí, že na Ukrajině žádní ruští vojáci nejsou. „S panem prezidentem nesouhlasíme, panu Lavrovovi a panu Putinovi nevěříme. Ve středu na mimořádné schůzi uděláme všechno proto, aby česká zahraniční politika byla důvěryhodným partnerem našich západních sousedů, nikoli pátou kolonou,“ dodal.

Sněmovna by měla ve středu na žádost opozičních stran otevřít mimořádnou schůzi, která se bude týkat právě konfliktu na Ukrajině. Opozice tak reagovala na stanovisko premiéra Bohuslava Sobotky, jenž zpochybnil protiruské sankce a vyhradil si právo na jejich úpravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám