Hlavní obsah

Protonové centrum může přijmout britského chlapce s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Britský chlapec s rakovinou mozku, kterého bez vědomí lékařů odvezli jeho rodiče z Británie, se bude léčit v Česku. Pražské protonové centrum již obdrželo jeho zdravotnickou dokumentaci. Vyplývá to z prohlášení zveřejněného na stránkách centra.

Foto: Proton Therapy Center

Budova pražského Protonového centra

Článek

Rodiče dítěte, které britské úřady stíhaly kvůli údajnému ohrožení zdraví jejich syna, byli v úterý propuštěni z vazby v Madridu. Ihned se vydali za svým potomkem do nemocnice v jihošpanělské Málaze.

"Můžeme potvrdit, že jsme již zdravotnickou dokumentaci obdrželi a jsme připraveni chlapce přijmout," řekla mluvčí protonového centra Jana Kulhánková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

 Kvůli léčbě prodávají nemovitost

Do Prahy ve středu ráno zaslala data pětiletého Ashyi Kinga nemocnice v britském Southamptonu, odkud jej rodiče minulý týden přes Francii odvezli do Španělska. Tam prý chtěli prodejem své rekreační nemovitosti získat peníze na speciální léčbu v Praze.

Británie na manžele Kingovi kvůli údajnému zanedbání péče o dítě vydala zatykač a dvojice se na tři dny ocitla ve vazbě. Po naléhání politiků i veřejnosti byli propuštěni a chtějí se s chlapcem opět shledat.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Podle šéfa dětské neuroonkologie v Southamptonu Garyho Nicolina by měl chlapec nejprve podstoupit dva cykly chemoterapie, které by měly trvat několik týdnů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám