Hlavní obsah

Pražskou dopravu v sobotu ochromí běžecké závody Birell Grand Prix

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se v sobotu 6. září uskuteční běžecké závody Birell Grand Prix. Ulice zaplní sportovci z celého světa. Řidiči se budou muset na druhé straně vypořádat s řadou dopravních omezení především v okolí Prahy 1.

Foto: Profimedia.cz

Některé ulice budou pro řidiče po dobu akce uzavřeny (ilustrační foto)

Článek

„Těšit se můžete na adidas Běh pro ženy 5 km se startem v 18 hodin a Birell Běh na 10 km startující v 19:30. Start i cíl obou závodů je na Václavském náměstí,” sdělili pořadatelé Birell Grand Prix Praha.

Řidiči se musí připravit na dopravní omezení, která se týkají především Prahy 1. Ulice Na Příkopě bude v čase 17:30 - 22:00 hodin neprůjezdná z obou směrů. Na náměstí republiky nebude pak ve stejný čas možné projet z Celetné do Hybernské ulice.

„S ohledem na změny v povrchové dopravě doporučujeme v centru města využívat zejména linek metra. Informace o změnách MHD naleznete na www.dpp.cz, www.runczech.com a na infolince Dopravního podniku hl. m. Prahy – tel. číslo 296 191 817,” řekli pořadatelé Birell Grand Prix Praha.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Trasa běhu

K omezením dojde i v ulici Revoluční a na nábřeží Edvarda Beneše v čase 17:30 - 21:00. Ve směru na náměstí Republiky bude otevřený pouze vjezd do podzemních garáží OC Palladium. Ve směru ke Štefánikovu mostu budou moci řidiči využít výjezd z ulice Soukenické a z podzemních garáží OC Palladium - Revoluční - Lannova třída - nábřeží Ludvíka Svobody.  Alternativou za Čechův a Štefánikův most se stane Hlávkův nebo Mánesův most.

Běžeckou lokalitu v Dlouhé ulici bude možné opustit z ulic Hradební - Řásnovka, Klašterská a Dvořákovo nábřeží.

Poběží se i mimo Prahu 1

Nábřeží Edvarda Beneše se stane v čase 17:30 - 21:00 neprůjezdné. Stane se tak konkrétně v úseku Klárov - Čechův most, U Železné Lávky, Kosárkova nábřeží a U Plovárny. V rozmezí 18:00 - 21:00 se dotkne omezení i řidičů v ulicích Za Viaduktem, Argentinské, U Průhonu, Osadní a Dělnické.

Omezení se dočkají i městské části mimo Prahu 1 a to mezi 17:30 - 21:00 hodinou nábřeží Kapitána Jaroše. Neprůjezdný bude také Letenský tunel.

Po celou dobu závodu bude obousměrně uzavřen levý břeh Vltavy. Řidiči využijí pro svoji jízdu pravého břehu řeky. O dopravní situaci se postará Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám