Hlavní obsah

Víkend proprší a ani příští týden to nebude o moc lepší

Novinky, ras
Praha

Polojasné počasí vystřídá o víkendu déšť, který vydrží až do středy. Útěchou však je, že teploty by neměly klesat pod příjemných čtyřiadvacet stupňů. Snad se nevyplní pranostika na 1. září: „Jaké počasí na svatého Jiljí panuje, tak se celý podzim ukazuje“. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek by mělo být přes den skoro jasno, na severovýchodě polojasno. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C.

Slunečné počasí vydrží v pátek až do odpoledne, kdy začne od západu přibývat oblačnosti. V Čechách místy, jinde jen ojediněle by se mohl vyskytnout občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní pak 21 až 25 °C.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu bude většinou oblačno až zataženo. Deště by mělo ale přibývat, zvláště na horách. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní 20 až 24 °C.

Ráz počasí se v neděli příliš nezmění, srážky by měly být ale ještě vydatnější, a to na většině území. Ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní 19 až 23 °C.

V pondělí očekáváme Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Od severozápadu ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní 17 až 21 °C.

Od úterý do čtvrtka má být většinou oblačno, ale přeháněk by mělo od středy ubývat. Postupně se začne nebe protrhávat až na polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 13 až 8 °C. Nejvyšší denní se vyšplhají až na 24 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám