Hlavní obsah

Bartoloměj nepotěší, víkend bude podzimní

Novinky, ras
Praha

Je-li na svatého Bartoloměje (24. srpna) pěkné počasí, bude i celý podzim hezký. Letos nás lidová pranostika ale příliš nepotěší. V neděli, o svátku patrona koželuhů a řezníků, by mělo občas sprchnout a teploty nepřelezou dvacítku. Situace by se měla zlepšit až od příští středy, kdy se teploty zase přiblíží k letním hodnotám. Novinkám to ve čtvrtek sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek by mělo být skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle s mlhami. Během dne pak bude místy přechodně oblačno s přeháňkami, které se vyskytnou zejména na východě území. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, přes den vystoupí maximálně na 19 až 23 stupňů.

V sobotu se ráz počasí příliš nezmění. Mělo by být nejdříve polojasno, během dne pak oblačno. V severozápadní části Čech hlásí předpověď místy přeháňky, jinde se objeví jen ojediněle. Teploty po ránu spadnou na 12 až 8 stupňů, přes den se vyhoupnou nejvýše na 18 až 22, na východě území až 24 stupňů.

V neděli se zase ochladí. Bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Až k večeru by měly srážky ustávat a obloha se protrhá. Ranní teploty klesnou opět k 12 až 8 stupňům, přes den zůstanou jen v rozmezí 16 až 20 stupňů.

Do ještě studenějšího rána budeme vstávat v pondělí, kdy teploty klesnou na pouhých 9 až 5 stupňů. Odpolední maxima už ale začnou pomalu růst na 18 až 22 stupňů. Bude zpočátku skoro jasno, během dne bude od západu oblačnosti přibývat a večer se místy objeví déšť nebo přeháňky.

Od úterý do čtvrtka bude oblačno až zataženo, na většině území očekáváme déšť nebo přeháňky. Postupně by měly srážky ustávat a teploty půjdou nahoru. Nejnižší noční by se měly pohybovat mezi 12 až 7 °C. Nejvyšší denní pak budou atakovat letní šestadvacítku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám