Hlavní obsah

Zeman nevetuje služební zákon, pokud z něj vypadnou političtí „budižkničemové“

– Praha
Novinky, Václav Lang

Prezident Miloš Zeman nebude vetovat zákon o státní službě, pokud se politici domluví na pozměňovacím návrhu, ve kterém nebude funkce politických náměstků, o kterých se nedávno vyjádřil jako o „budižkničemech“. Na tiskové konferenci o tom informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident ČR Miloš Zeman

Článek

„Mohu zaručit, že pan prezident nebude vetovat služební zákon, pokud bude přijat pozměňovací návrh, který zruší funkci politických náměstků,“ informoval v pondělí Ovčáček.

O politických náměstcích se Zeman v minulém týdnu vyjádřil jako o „třiceti budižkničemech“. Podle Ovčáčka Zemanovi vadí, že není jasné, co by tito lidé měli vůbec vykonávat za práci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na zachování politických náměstků se domluvili zástupci koalice s opozicí. Ti si také vyhradili čas do 27. srpna na zpracování komplexního pozměňovacího návrhu služebního zákona. Tehdy by měla o zákonu opět jednat Sněmovna.

Ovčáček informoval také o výsledcích zdravotních testů, nad kterými se o víkendu sešlo prezidentovo lékařské konzilium. „Všechny testy se pohybují v referenčním rámci, kromě cukrovky, která ovšem mírně klesla,“ uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám