Hlavní obsah

Bouřlivé počasí ještě nekončí. Meteorologové varovali východ země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože silné bouřky s vydatnými lijáky jsou podle předpovědi počasí na nadcházející týden již na odchodu, stačí ještě potrápit východ České republiky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pondělí varování před bouřkami, které zasáhnou východní polovinu země a mohou způsobit stoupání hladin některých toků.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Během pondělí se ve východní polovině území místy vyskytnou bouřky, které budou ojediněle doprovázené srážkovými úhrny kolem 40 milimetrů a na východě ojediněle i kroupami,“ varují meteorologové.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro kraje Pardubický, Vysočinu, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský. Pro Jihočeský kraj je v platnosti výstraha před vydatnými dešťovými srážkami.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vzhledem k předpovídaným vydatným srážkám lze očekávat ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku, zejména na menších tocích, přechodné prudké vzestupy hladin s dosažením stupňů povodňové aktivity,“ upozornil ČHMÚ.

Na ostatním území by měly rozvodněné toky klesat. Výstraha platí do úterních 03:00. V průběhu týdně by mělo srážek i oblačnosti ubývat a na víkend se mají vrátit tropické teploty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám