Hlavní obsah

Chebsko zasáhlo další zemětřesení, mělo přes čtyři stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Další zemětřesení zasáhlo v noci na pondělí západ Čech. Na Chebsku se země otřásla silou, která podle měřicích systémů překonala čtyři stupně Richterovy stupnice. Epicentrum bylo podle údajů z webových stránek Geofyzikálního ústavu České akademie věd zřejmě na česko-německé hranici u Aše.

Foto: Geofyzikální ústav Akademie věd ČR

Seismograf zobrazující zemětřesení, které zasáhlo Chebsko v noci na pondělí.

Článek

„V 1:55 jsem byl vzhůru a díval se na televizi. V tu chvíli se se mnou zahoupala postel a zacinkaly sklenice v prosklených skříních v kuchyni. A ještě nějakých pár minut byly cítit slabé vibrace,“ popsal Novinkám otřesy Dominik Pořízek z centra Chebu.

Po silnějším otřesu následovalo několik dalších, ale už slabších, které měly magnitudo okolo dvou stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala v noci neměli hasiči kvůli zemětřesení žádný výjezd. Není ale vyloučené, že se na hasiče lidé ještě obrátí, pokud ráno zjistí nějaké škody na domech.

Naposledy se na Chebsku třásla země na konci května, kdy zemětřesení o síle 4,5 stupně způsobilo škody na budovách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám