Hlavní obsah

Žena, která je vlastníkem firmy Sousedské služby, je tři týdny po smrti

– Jiřice

Firmu Sousedské služby, která slibovala lidem, že jim zprostředkuje práci, vlastnila 87letá žena, jenže ta, jak zjistily Novinky.cz, již nežije. Zemřela před třemi týdny. Jde o matku jednatele firmy Miloslava Krátkého, kvůli jehož požadavkům hrozí osmi stovkám registrovaných klientů exekuce.

Žena, která je vlastníkem firmy Sousedské služby, je už tři týdny mrtváVideo: Novinky

 
Článek

Jednatel firmy Miloslav Krátký podal před několika dny u bruntálského soudu více než 800 platebních rozkazů na své klienty z celé České republiky, po kterých vymáhá údajné dluhy. Krátký vybíral od zájemců peníze za registraci, slíbené práce se však nedočkali.

Paradoxem je, že nyní vlastní firmu podle obchodního rejstříku jeho 87letá matka, která však nedávno zemřela.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jeho maminka zemřela 10. července letošního roku, máme zde i její úmrtní list,“ potvrdila asistentka starosty obce Jiřice Marie Šimoňáková. „Běžně s ním nejednám, v obci žádný dluh nemá, odpady a všechno si hradí. Moc se tu nezdržuje, nemá zde trvalé bydliště,“ dodala.

Rozbitá okna

Jiného názoru jsou sousedi pana Krátkého, kteří o jeho podnikatelské činnosti vědí. „Věčně je zalezlý v baráku, občas mu někdo rozbije kamenem okna,“ říká mladý muž.

„Stále na něho chodí zvonit lidé, kterým dluží peníze. Myslím si, že čekal na to, až máma umře, aby to pak mohl celé rozjet. On tu její smrt jakoby zatloukal. Vždycky, když tady někdo umře, začne se to hlásit v rozhlase. A ona umřela už ve čtvrtek,“ pokračuje žena ze sousedního domu.

Jednatel firmy Sousedske-sluzby.cz Krátký v úterý důrazně odmítl, že by se dopouštěl podvodných praktik. „Nikoho jsme nepodvedli, ti lidé dobře věděli, co podepisují. V žádném případě jsme nikomu z nich neslibovali práci, nejsme zprostředkovatelská agentura,“ řekl Právu.

Firma už několik let nabízí na internetu drobným živnostníkům, že jim zprostředkuje práci v jejich sousedství – například domácí úklid, vyvenčení psa či hlídání lidí. Klienti, kteří na stránkách inzerují a jež oslovilo Právo, ale mají s firmou špatné zkušenosti. Při podepisování smlouvy prý zástupci firmy skutečně tvrdili, že jim zajistí práci. Místo toho jim pouze dali inzerát na stránky, které mají minimální čtenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám