Hlavní obsah

Schopperová končí v čele pražské kandidátky ANO

– Praha

Podnikatelka Martina Schopperová odstoupila z vedení kandidátky hnutí ANO pro podzimní volby do pražského zastupitelstva. Odchází z osobních důvodů, chce se věnovat především svému byznysu, tvrdí mluvčí hnutí Jaromír Hasoň. V čele kandidátky bude s největší pravděpodobností dosavadní dvojka, náměstkyně ministra vnitra a bývalá šéfka české pobočky Transparency International Adriana Krnáčová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martina Schopperová odstoupila z čela kandidátky hnutí ANO pro podzimní volby.

Článek

Jedničkou pražské kandidátky ANO měl být původně bývalý primátor Jan Kasl. Po sporech s šéfkou ANO v Praze Radmilou Kleslovou ale předsednictvo hnutí rozhodlo, že lídrem nebude, následně se ANO dohodlo na tom, že jedničkou bude Schopperová. Kasl bude nakonec kandidovat v čele vlastní strany.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Paní Krnáčová je pro mne zárukou, že se v případě úspěchu ve volbách pokusí hlavní město očistit od zákulisních lobbistických vlivů takzvaných podnikatelů, kteří jsou na rozpočet Prahy dlouhodobě navázáni," komentoval v tiskové zprávě změnu na čele kandidátky předseda hnutí Andrej Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám