Hlavní obsah

Červenec se rozloučí deštěm a silnými bouřkami, o víkendu přijde opět prádelna

První prázdninový měsíc se s námi rozloučí deštěm, bouřkami a vysokou vlhkostí vzduchu, předpovídají meteorologové. Závěr července bude ve znamení sice vysokých teplot, ale současně i velké oblačnosti a silných bouřek, sdělila v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Přechodně se ochladí ve čtvrtek a v pátek, ale o víkendu se opět vrátí „prádelna“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude oblačno, kolem poledne by se mělo trochu vyčasit na polojasno, ale odpoledne zasáhnou většinu Česka silné bouřky s přívalovými dešti.  „V přívalech by mělo napršet až 50 mm a vítr by měl v nárazech dosahovat 70 km/h, na hřebenech hor až 90 km/h,“ uvedla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý nás čeká teplé ráno s hodnotami 19 až 15 stupňů Celsia. Mělo by být oblačno až polojasno a odpoledne dorazí opět bouřky. „Zasáhnout by měly 90 procent území,“ řekla Honsová. V přívalech by mělo napršet opět až 50 mm a provázet by je měl silný vítr.

Ve středu by mělo být jen oblačno, bouřky by se měly vyskytnout jen ojediněle. Už pocítíme ochlazení, ráno by mělo být kolem 18 až 14 stupňů Celsia, odpoledne se teploty budou pohybovat kolem 24 stupňů, místy dosáhnou k hodnotám 28 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude přes Českou republiku přecházet brázda nízkého tlaku, která s sebou přinese déšť nebo přeháňky a oblačnost. Proti předchozím dnům se ochladí na 21 až 25 stupňů Celsia.

Podobné počasí bude i v pátek, ale postupně se bude oteplovat. Ráno budou teploty mezi 17 a 13 stupni, odpoledne se vyšplhají až k 26 stupňům Celsia.

Na víkend se vrátí počasí z počátku týdne. „Bude teplo a vlhko. Teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia a opět se vyskytnou přeháňky a bouřky,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám