Hlavní obsah

Urban proti ČSSD. Hlasovat bude pro svůj návrh na snížení daně

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Milan Urban bude proti závaznému hlasování poslanců ČSSD hlasovat pro svůj pozměňovací návrh na snížení spotřební daně. Humbuk, který nastal po zmatečném odsouhlasení tohoto návrhu, označil za „prapodivnou politiku“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ČSSD Milan Urban

Článek

„Budu hlasovat pro návrh snížit spotřební daň na naftu a benzín,“ prohlásil Urban. „Hlasuju podle svého vědomí a svědomí,“ dodal.

O jeho pozměňovacím návrhu k zákonu, který vrací zemědělcům tzv. zelenou naftu, jedná Sněmovna od pátečního rána. Poslanci jej sice už ve středu ve třetím čtení schválili, následně ale zařadili zpátečku, když se ukázalo, že by taková změna znamenala zásadní průvan v rozpočtu. Jeden z poslanců ČSSD pak zpochybnil hlasování, o jehož přípustnosti se poslanci už několik hodin dohadují.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Očekával debatu o částce

Urbana prý takový humbuk zaskočil. „Myslím si, že ten návrh je dobrý, racionální. Mohla být debata o tom, jestli má být částka 2,50 nebo 2,20 koruny. To jsem předpokládal. Ale stala se z toho taková prapodivná politika,“ řekl na dotaz Novinek.

Podle předsedy poslaneckého klubu ČSSD Romana Sklenáka mají poslanci sociální demokracie závazné hlasování. Urban uvedl, že neví, zda se někdo z jeho stranických kolegů stejně jako on vzepře tomuto nařízení. „Nikoho za ruku netahám,“ prohlásil před novináři.

Zdůraznil, že návrh, který ve Sněmovně vyvolal vypjatou diskusi, není žádné novum. Během posledních tří let jej prý předložil několikrát a byla pod ním podepsána většina ČSSD. „Je to dlouhodobý návrh, který soc. dem. podporovala,“ podotkl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám