Hlavní obsah

Víkendové počasí slibuje třicítky, ale vlhko jako v tropech

Praha

Tropické teploty s hodnotami 30 stupňů Celsia, přeháňky a s nimi spojená vysoká vlhkost, tak bude vypadat víkendové počasí, popsala Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Zlom přijde až ve středu, kdy se ochladí a teploty se dostanou na příjemných 21 až 25 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek bude polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noční teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Proměnlivý vítr do 4 m/s.

sobotu to bude kolem 16 stupňů a nedělní ráno bude ještě teplejší s teplotou až 18 stupňů Celsia. Denní teploty se budou pohybovat kolem 30 stupňů Celsia.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pranostika svatá Anna chladna zrána se letos rozhodně nevyplní. Ranní teploty budou vysoké,“ uvedla Honsová. Budou se až do středy pohybovat nad 15 stupni Celsia, pod tuto hranici by podle meteorologů měly lehce klesnout na konci příštího týdne. Stále však budou noci teplé.

V neděli bude bouřit

„Na některých místech Česka se vyskytnou bouřky, v neděli by měly být podstatně intenzívnější, s přívalovými dešti , krupobitím a silným větrem,“ uvedla Honsová. Výskyt těchto bouřek by neměl být masivní, ale jen lokální. „Meteorologové je budou postupně upřesňovat a vydávat varování,“ dodala. Ranní teploty budou kolem 18 °C, denní teploty až 30 stupňů.  Bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami a bouřkami.

V pondělí bude převážně oblačno s přeháňkami a bouřkami. Teploty se budou pohybovat mezi 26 až 30 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám