Hlavní obsah

ANO povede v Praze podnikatelka Schopperová

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hnutí ANO schválilo pražskou kandidátku do podzimních komunálních voleb. O primátorský post bude bojovat podnikatelka Martina Schopperová, dvojkou na kandidátce bude Patrik Nacher, který provozuje server bankovnipoplatky.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

Na třetím místě bude bývalá šéfka Transparency International Adriana Krnáčová, ze šestého místa kandiduje Eliška Kaplicky, vdova po architektovi Janu Kaplickém.

Martina Schopperová (42) je majitelkou designového studia DAS Studio, které vlastní společně se zpěvačkou Darou Rolins, byla také ředitelkou společnosti Procure It Direct. V komunálních volbách chtěla původně kandidovat pod značkou Pražané.cz.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Schopperová podle informací z jejího oficiálního životopisu vystudovala gymnázium v Litoměřické ulici v Praze 9. V položce vzdělání dokonce uvádí, že absolvovala mateřskou školu.

Patrik Nacher, který je také iniciátorem webové ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek, hnutí Andreje Babiše podpořil už v parlamentních volbách.

Pražskou kandidátku ANO měl původně vést exprimátor Jan Kasl, nepohodl se ale s Babišem a jde do voleb pod vlastní značkou. Babišovci chtěli také zlákat ekonoma Jana Švejnara, ten ale nabídku odmítl.

Primátorské křeslo bude v Praze obhajovat Tomáš Hudeček za TOP 09, síly s ním změří také exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS). ČSSD vyšle do boje o Prahu ředitele motolské nemocnice Miroslava Ludvíka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám