Hlavní obsah

Divoká privatizace Thermalu by poškodila celý kraj, varoval Babiše hejtman

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Před divokou privatizací karlovarského hotelu Thermal varoval ministra financí Andreje Babiše (ANO) hejtman Josef Novotný (ČSSD). Osud hotelu včetně řady dalších témat oba politici řešili na páteční schůzce, o jejíchž výsledcích hejtmanství informovalo až v pondělí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hotel Thermal před zahájením Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Článek

„Upozornil jsem ministra financí na to, že hotel Thermal je centrem významných akcí, jako je Mezinárodní filmový festival nebo Mattoni půlmaratón. Divoká privatizace hotelu by poškodila nejenom tyto akce, ale i celý Karlovarský kraj,“ řekl Právu Novotný.

Ministerstvo financí, které je vlastníkem Thermalu, dlouhodobě plánuje hotel prodat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čeká se na výsledek sporu

Prodej se ale zatím nepřipravuje kvůli probíhajícímu sporu o vlastnictví hotelu. Žalobcem je firma X, kterou dříve zastupoval advokát Tomáš Ficner.

Právě ten přitom patří mezi jména, která do tříčlenného představenstva Thermalu-F, tedy státní společnosti provozující hotel, před pár dny dosadil Andrej Babiš. [celá zpráva]

Ten vyměnil celé vedení jen pár hodin po konci Mezinárodního filmového festivalu. Na nové tváře vedení hotelu, mezi kterými jsou i dva členové hnutí ANO, se snesla vlna kritiky.

Další změny

Poukazuje se na to, že předchozí vedení Thermalu hospodařilo dobře – loni se ziskem 7,4 miliónu korun po zdanění, hotelu navíc měly loni meziročně narůst tržby o 12,6 miliónu korun, tedy o 6,5 procenta.

Babiš na konci minulého týdne navíc slíbil, že do konce července provede další změny v dozorčí radě i představenstvu Thermalu-F. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš provedl čistku v karlovarském Thermalu

Doslova personální zemětřesení, pár desítek hodin po skončení Mezinárodního filmového festivalu, provedlo Babišovo ministerstvo financí (MF) ve státní obchodní...

Výběr článků

Načítám