Hlavní obsah

Fotbalista Antonín Panenka chce být politik, kandiduje do Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární fotbalista Antonín Panenka se rozhodl pro kariéru politika. Za hnutí Nezávislí pro Prahu 10 - Hnutí pro lepší Desítku bude na podzim kandidovat do Senátu, napsaly v sobotním vydání Lidové noviny. V desátém pražském obvodě se bude 19. a 20. září v doplňujících volbách volit nástupce Jaromíra Štětiny, který se dostal do Evropského parlamentu. Mandát nového senátora tak bude jen dvouletý.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Antonín Panenka

Článek

„Nejdříve bych si chtěl osahat, jaké to je ve vrcholné politice. Za dva roky uvidím, zda má smysl pokračovat,“ řekl Panenka Lidovým novinám ke své kandidatuře do Senátu.

„Příští týden bychom k tomu měli uspořádat tiskovou konferenci. Antonín Panenka je živoucí legenda, a proto bych byl rád, kdyby kandidoval do Senátu a stal se hlavní tváří našeho hnutí,“ uvedl zakladatel hnutí a starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík.

Panenka, mistr Evropy z roku 1976, uvedl, že jeho parketou je sport, proto by chtěl prosadit větší podporu mládeže. V loňských prezidentských volbách podpořil Miloše Zemana, prezident mu za to posléze poděkoval. V roce 2008 dostal od Zemanova předchůdce Václava Klause státní vyznamenání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám