Hlavní obsah

Silničáři začali s opravou D1 mezi Chodovem a Průhonicemi

Novinky, jas

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úterý začalo s rekonstrukcí počátečního úseku dálnice D1 mezi Chodovem a Průhonicemi. Jednotlivá omezení skončí až v polovině října. Stavebníci vymění stávající povrch a nahradí jej asfaltovým kobercem tlumícím hluk.

Stavaři vyměňují povrch na nejfrekventovanějším úseku dálnice D1Video: Novinky

 
Článek

V úterý a ve středu budou v úseku ve směru na Brno namontována dočasná svodidla a zároveň bude připraven průjezd středním dělicím pásem. V této souvislosti je uzavřen levý jízdní pruh ve směru na Brno až do vzdálenosti 5,5 kilometru.

Další část oprav začne 10. a potrvá do 19. července. V obou směrech budou namísto tří pruhů k dispozici dva, přičemž část řidičů mířících do Prahy bude přejíždět do protisměrného pásu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Třetí etapa bude následovat od 20. července do 16. srpna. V každém směru budou opět k dispozici dva pruhy. Od 17. srpna do 18. října proběhne závěrečná část opravy vozovky ve směru do hlavního města, plánuje ŘSD. Další část rekonstrukce proběhne příští rok na jaře a celkem by měla přijít na 258 miliónů korun.

Opravovaným úsekem denně projede kolem 100 000 aut a jde o jednu z nejvytíženějších komunikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám