Hlavní obsah

Hamáček svolal na 15. července mimořádnou schůzi Sněmovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda Sněmovny Jan Hamáček svolal na příští úterý v 14:00 mimořádnou schůzi dolní parlamentní komory. Učinil tak v pondělí po oficiální žádosti poslanců vládní koalice. Na schůzi se má řešit zejména služební zákon, ale i další důležité normy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Jan Hamáček a Bohuslav Sobotka na jednání Sněmovny v úterý 18. března 2014

Článek

O rozhodnutí Hamáčka informoval v pondělí odpoledne tiskový odbor Poslanecké sněmovny, už předtím šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák uvedl, že spolu s šéfy dalších koaličních stran požádal Hamáčka o svolání mimořádné schůze.

Celkem je na návrhu programu 25 bodů. Schůze by měla začít druhými čteními zákonů, kdy se předčítají doporučení sněmovních výborů k projednávaným předlohám a poslanci k nim můžou vznášet své pozměňovací návrhy. Kromě novely služebního zákona je mezi nimi například návrh na zvýšení spotřební daně z cigaret nebo návrh na zachování zelené nafty pro zemědělce.

Na programu je i závěrečné schvalování těchto zákonů. K tomu by se poslanci podle Sklenáka měli dostat až o týden později. Sklenák odhaduje, že včetně případných obstrukcí ze strany opozice by schůze mohla trvat do konce července.

Poslanci by měli projednávat i návrhy v prvním čtení. Je mezi nimi kromě jiného vládní předloha, která počítá se zrušením třicetikorunových poplatků v ambulancích a lékárnách od ledna příštího roku. V prvním čtení by měli poslanci projednat i novelu zákona o dani z přidané hodnoty, která zavádí druhou sníženou sazbu daně ve výši deset procent pro knihy, kojeneckou výživu a léky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám