Hlavní obsah

Pracujícím důchodcům se vrátí daňová sleva, paušály živnostníků dostanou strop

• Aktualizováno
Novinky, jas

Pracující důchodci by měli mít podle vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) znovu nárok na daňovou slevu. O 200, respektive 300 korun by se měla zvýšit sleva na druhé a třetí dítě. Naopak živnostníci využívající daňové paušály by měli mít stanoven dvoumiliónový strop. O usnesení kabinetu informoval ve středu předseda vlády.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pracující důchodci přišli o slevu na dani od roku 2013 na základě rozhodnutí Sněmovny. Daňová sleva by se jim měla vrátit od roku 2015.

Podle schváleného daňového balíčku budou moci rodiče uplatňovat vyšší slevy na potomky. Za nyní platných podmínek je možné na každé dítě odečíst z daní ročně 13 404 korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kabinet chce zároveň zastropovat výdajové paušály pro živnostníky. „U všech typů těchto výdajových paušálů byla stanovena maximální částka dvou miliónů korun, kterou lze uplatnit,” uvedl premiér Sobotka s tím, že procenta paušálů se měnit nebudou.

Reklama

Výběr článků

Načítám