Hlavní obsah

Údajná korupce v případu šéfa arménské mafie se vrátí před soud, žalobce podal dovolání

Nejvyšší státní zastupitelství podalo dovolání v kauze údajné korupce advokáta Julia Kramariče. Uvedla to v sobotu Česká televize (ČT). Advokáta, který byl obžalován z uplácení svědků v případu šéfa arménské mafie v Česku Andranika Soghojana, v dubnu osvobodil Městský soud v Praze. Nyní se bude Kramaričovou kauzou zabývat Nejvyšší soud v Brně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Advokát Julius Kramarič

Článek

Advokát podle obžaloby v roce 2010 před začátkem soudu se Soghojanem nabídl jednomu vězni půl milionu korun, když u soudu řekne, že vraždy, z nichž je viněn Soghojan, objednal a zorganizoval klíčový svědek Tagir Tarsžojev. Kramarič prý také chtěl, aby vězeň obvinil z korupce policisty, což měl dosvědčit další vězeň, kterému advokát údajně daroval drahé hodinky a půjčil 30 000 korun.

Obvodní soud loni uznal advokáta vinným z podplácení a uložil mu roční podmínku a zákaz výkonu činnosti advokáta na 2,5 roku, ale městský soud rozsudek zrušil. Skutek se totiž sice podle soudu stal, ale nebyla naplněna skutková podstata trestného činu podplácení.

Zastupitelství ale s verdiktem Městského soudu v Praze nesouhlasí. "Nejvyšší státní zástupce je přesvědčen, že u žalovaného jednání byly naplněny všechny znaky skutkové podstaty zločinu podplácení. Soud skutek nesprávně posoudil. V našem dovolání jsou podrobné argumenty, které dovozují, že odvolací soud nedostatečně přihlédl k významu svědecké výpovědi, o jejíž ovlivnění v případu šlo," řekl ČT mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám