Hlavní obsah

Středočeská ČSSD navrhne na hejtmana svého předsedu Peteru

Aktualizováno

Středočeská ČSSD navrhne na hejtmana svého předsedu a dosavadního hejtmanova náměstka Miloše Peteru. Rozhodl o tom ve středu krajský výkonný výbor ČSSD. Potvrdili to tři účastníci jednání Zdeněk Seidl, Marcel Chládek i sám Petera.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Josef Řihák, bývalý hejtman Středočeského kraje

Článek

Petera ve funkci nahradí Josefa Řiháka, který v pondělí vyhověl výzvě spolustraníků a rezignoval. Volba nového hejtmana je plánována na pátek.

Řihák tvrdí, že ho nikdo k rezignaci nenutil a odešel o své vůli, ač v pátek dostal na výběr, že buď odejde, nebo bude v pondělí odvolán.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle spolustraníků by se měl více zaměřit na senátní volby, v nichž chce obhajovat mandát, a nekumulovat funkce. Podle některých zástupců ČSSD také vázla komunikace mezi Řihákem a radními.

Opozice se podivila tomu, že jí nikdo oficiálně nesdělil důvod Řihákova odchodu. Upozornila i na to, že Petera je spojen s érou bývalého hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD), souzeného kvůli korupci, jemuž dělal náměstka.

Reklama

Výběr článků

Načítám