Hlavní obsah

V Česku je jako v Káhiře, ve středu ale přijde zlom. Ochladí se a bouřky budou intenzivní

Novinky, ras
Praha

Do Česka bude ještě dva dny proudit tropický vzduch a teploty 35°C budou srovnatelné s Káhirou. Horko u nás tak překonává i státy na jihu Evropy. Například v Madridu dnes naměří „pouhou” třicítku. V úterý zřejmě padne i teplotní rekord z roku 1885, kdy bylo 31,9 stupně. Vše se ale změní ve středu, kdy se ochladí a zasáhnou nás intenzivní srážky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšší teploty, než jsou nyní, už letos v červnu nezaznamenáme. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Dnes a v úterý čekáme jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 31 až 36 stupni. Na Moravě mohou vystoupat až k šestatřiceti. Tropické by měly být i noci, kdy teplota neklesne pod dvacet.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úder ale přijde ve středu, kdy k nám začne od západu proudit chladnější vzduch z Německa, který srazí teploty o několik stupňů. Měly by se pohybovat od 27 do 31 °C. Zasáhnou nás také intenzivní bouřky a přívalové deště s kroupami. V bouřkách se zvedne i rychlost větru, která může v nárazech dosahovat až 90 km/h. Zcela se tak naplní pranostika na tento den: „O svatém Barnabáši bouřky často straší”.

Deštivo bude i ve čtvrtek a teploty zase o něco spadnou na 23 až 27 stupňů.  Od pátku se ale začne obloha protrhávat a pršet bude jen ojediněle. Teploty sice nepřekročí čtyřiadvacítku, ale mělo by být příjemně.

Podobný ráz počasí čekejme i o víkendu, kdy by mělo být oblačno, srážky se objeví jen ojediněle a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 24 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám