Hlavní obsah

Uprostřed týdne zaprší, ale o víkendu se přiblížíme tropům

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden, který právě začal, má podle aktuální předpovědi přinést o poznání příjemnější počasí, než tomu bylo v uplynulých sedmi dnech. Rtuť teploměru příjemně stoupne, jen uprostřed týdne přijde studená fronta, která přinese srážky. Víkend už ale bude ve znamení parného léta.

Foto: ČTK/AP

Hřejivé počasí nadcházejícího týdne bude lákat k piknikům v přírodě.

Článek

„V pondělí a v úterý vystoupí nejvyšší teploty na 18 22 stupňů, bude příjemně polojasno až oblačno. A jestli se vyskytne nějaká přeháňka, tak jen v horských oblastech,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Ve středu podle ní teploty vyšplhají ještě výš, a to na 21 25 stupňů, zároveň se ale během dne objeví na obloze více kupovité oblačnosti. Ta by mohla přinést občasné přeháňky a vyloučeny nejsou ani bouřky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Ve čtvrtek by měla přes naše území přejít studená fronta, bude to nejdeštivější den z celého týdne,“ upozornila Honsová. Zejména v Čechách má být podle ní oblačno s přeháňkami, na Moravu se mraky a déšť přesunou odpoledne. Teploty ale zůstanou vysoko na 2024 stupních.

pátek se naplní pranostika „O svatém Norbertu chladno jde k čertu“. Na území České republiky se začne nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu, která způsobí, že bude jasno až polojasno a teploty vyskočí na 2125 stupňů.

Víkend by pak měl být slunečný s teplotami v maximech až na 28 stupních. „Možná i výš,“ doplnila Honsová. Během soboty a neděle se ale může tvořit kupovitá oblačnost a není vyloučen výskyt bouřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám