Hlavní obsah

Na letní počasí si počkáme do příštího týdne

– Praha
Novinky, ras

Studená fronta, která do Česka postupuje od severu, k nám přinese chladnější vzduch. Srážek a bouřek se tak ještě nezbavíme. Zlom by měl nastat v neděli 1. června. Podle toho budou vypadat i teploty, které v příštím týdnu vystoupají až na 26 stupňů. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zatím deštník s sebou...

Článek

Dnes čekejme ještě na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle se mohou objevit i bouřky. Zpočátku budou srážky ještě intenzivní s úhrny kolem 40 milimetrů na metr čtvereční. Odpoledne a večer se začne od severu obloha protrhávat a pršet bude jen ojediněle. Odpolední teploty ale budou stále nízké a nepřekročí 16 °C.

Od pátku se nebe bude dále projasňovat a večer srážky téměř ustanou. Ráno má být ale studené s teplotami od 8 do 4 °C. Nejvyšší denní se budou pohybovat v rozmezí 13 až 17 °C.

Na horách bude ráno mrznout

V sobotu čekejme ještě chladnější ráno, kdy teploty spadnou až ke dvěma stupňům a na horách klesnou pod bod mrazu. Mělo by být většinou oblačno a přeháňky se objeví jen místy. Odpoledne se také mírně oteplí na 16 až 18 °C.

V neděli přijde zlom. Obloha už bude polojasná, přeháněk bude minimum a teploty se začnou konečně zvedat, a to i po ránu, kdy by mohlo být kolem osmi stupňů. Odpolední by pak mohly atakovat jednadvacítku.

Podobný ráz počasí vydrží i celý následující týden. Nebe bude oblačné až polojasné, zaprší jen občas. A teploty dále porostou. V úterý čekáme 19 až 23 °C, ve středu a ve čtvrtek pak už 22 až 26 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám