Hlavní obsah

Státní zaměstnanci dostanou přidáno 3,5 procenta

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Václav Lang

Státní zaměstnanci dostanou příští rok přidáno o 3,5 procenta. Vyplývá to z výdajových rámců, které ve středu schválila vláda. Novinkám to řekl premiér Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka na jednání Sněmovny.

Článek

„Vláda schválila výdajové rámce státního rozpočtu, součástí je zvýšení objemu prostředků na platy zaměstnanců veřejného sektoru o 3,5 procenta,“ řekl Novinkám Sobotka.

„Jsem rád, že se sociální demokracii trpělivým vyjednáváním podařilo prosadit zvýšení platů učitelů, hasičů a dalších zaměstnanců veřejného sektoru,“ podotkl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dodal, že za stávající výši platů zaměstnanců veřejného sektoru může předešlá pravicová vláda. „Napravíme tím alespoň zčásti škody spáchané Kalouskem a Nečasem, jejichž škrty platy státních zaměstnanců výrazně snížily,“ řekl Novinkám Sobotka.

Podle něj tak kabinet plní závazek z vládního programu, kde se vláda zavázala, že nebude škrtat v platech a investicích. „V další fázi vyjednávání o rozpočtu bude ČSSD usilovat o zvýšení podílu investic, které by podpořily růst a nová pracovní místa,“ uzavřel premiér.

Tomu se tak podařilo najít konsenzus s ministrem financí Andrejem Babišem, který ještě před několika dny připouštěl navýšení platů státních zaměstnanců o 2,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám