Hlavní obsah

ODS čeká na výsledky eurovoleb s plastovou korunou

Právo, tin

Do volebního štábu ODS v pražském Albatrosu v neděli jako první dorazila obří maketa plastové koruny, která byla „maskotem” voleb modrých. Z vedení byl jako první přítomen místopředseda Martin Kupka, dorazil i předseda pražské ODS Filip Humplík a jeho předchůdce, exprimátor a poslanec Bohuslav Svoboda.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Zahradil a Eva Zamrazilová s plastovou korunou

Článek

Atmosféra v Albatrosu se v prvních hodinách dala popsat jako realistická: představitelé ODS vesměs očekávají, že potvrdí svůj výsledek parlamentních voleb, tedy mezi sedmi a osmi procenty. ODS drtivě vyhrála oboje předchozí evropské volby, nyní výsledky z let 2004 a 2009 zcela určitě nezopakuje.

"Rád bych byl, kdybychom skončili čtvrtí za trojicí TOP 09, ČSSD a ANO. Mohlo by se to stát," uvedl pro Právo Svoboda.

Může prý vyhrát TOP 09

"Nízká účast by nám mohla nahrávat, pokud by se zvedla členská základna a všichni s sebou vzali své rodiny, v což pevně doufám," řekl Právu Kupka.

Filipa Humplíka rekordně nízká účast nepřekvapila. "Volby jsou u nás každý rok, proto k nim lidé nepřišli," řekl s tím, že ve svém okolí napočítal 34 lidí, kteří ODS dřív nevolili, ale dnes ano.

Představitelé ODS se vesměs shodli na tom, že evropské volby může vyhrát TOP 09, která podle nich bude určitě bodovat v Praze. Naopak propad očekávají u hnutí ANO, které nemá pevnou členskou základnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám