Hlavní obsah

Takhle by nikdo mluvit neměl, komentuje ČSSD břeclavskou nahrávku. Hašek je z toho smutný

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debata břeclavských funkcionářů, při níž místní činovníci mluvili jako kanál a rozumovali například nad dělením veřejných zakázek, pobouřila krajské stranické špičky. Podle nich by žádný funkcionář sociální demokracie neměl takto mluvit. Jihomoravský hejtman Michal Hašek podotkl, že nahrávka snad bude poučením pro všechny členy strany, že se takto nemohou chovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

V debatě, na kterou v pondělí upozornilo Právo, hovoří zřejmě statutární místopředseda OVV Břeclav a asistent poslance ČSSD Jiřího Petrů Igor Chlup, člen OVV Zdeněk Urban a ještě jedna nebo dvě neidentifikovatelné osoby. [celá zpráva]

Viditelně nesvůj byl z nahrávky poslanec Petrů. „Se svým asistentem už jsem mluvil, dostal jsem základní informace o tom, že při rozhovoru byli místní. Víme, kdo nahrávku pořizoval. Vzhledem k tomu, že v pondělí večer se bude volit předseda naší organizace v Břeclavi, zavdává to příčinu spekulacím, že je to účelová záležitost,“ přemýšlel Petrů. Jeden z účastníků hovoru, Zdeněk Urban, totiž podporuje na předsedu Jaroslava Válku. Jeho protikandidátem má být současný starosta Břeclavi Oldřich Ryšavý.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jsem tou celou věcí znepokojen, žádný funkcionář ČSSD by se takto neměl vyjadřovat a řešit takové věci. Netroufám si říct, jestli se tomu bude věnovat policie, ale pokud bude potřeba naše součinnost, nic určitě nebudeme tajit a poskytneme jakékoli informace,“ řekl Hašek. Chlup je totiž také členem dozorčí rady krajské společnosti pro centralizované zadávání zakázek Cejiza.

„Společnost je pravidelně auditována a žádný problém se tam neobjevil. Jsem z toho smutný, ale snad to bude poučení pro všechny naše členy, že se takto nemohou chovat ani za zavřenými dveřmi,“ dodal Hašek.

Podcenit celou kauzu nechce ani krajský šéf ČSSD Zdeněk Dufek. „Když jsem si to přečetl, nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Ale tohle fakt nemělo zaznít. Budu navrhovat, aby všichni aktéři podali vysvětlení, a budeme se tomu věnovat se vší odpovědností,“ rezolutně konstatoval Dufek.

Reklama

Výběr článků

Načítám