Hlavní obsah

Na zvelebení ČR jsem marně čekal 25 let, shrnul Keller svou kandidaturu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se čtenáři Novinek v úterý diskutoval lídr kandidátky ČSSD pro nadcházející volby do Evropského parlamentu, sociolog Jan Keller. Důvody, proč přijal nabídku vést kandidátku ČSSD shrnul, i s poukazem na své někdejší členství v KSČ, jako čtvrt století dlouhé čekání na to, jak naši zemi zvelebí lidé, kteří si s komunisty nezadali. „Protože jsem se nedočkal, rozhodl jsem se vstoupit do politiky,” osvětlil.

Foto: David Ryneš, Novinky

Jan Keller

Článek

Keller mimo jiné konstatoval, že další rozšiřování EU o země z balkánského poloostrova by v za současné situace vedlo k destabilizaci celé Unie.

„Evropská unie má obrovské vnitřní problémy a jsem přesvědčen, že je třeba nejprve řešit tyto problémy, a teprve potom uvažovat o dalším rozšiřování,” konstatoval lídr sociálně demokratické kandidátky, který se po sociální stránce označuje za levicového socialistu, po stránce politické spíše liberála a po stránce kulturní za konzervativce.

ČSSD se na voliče obrací s programem usilujícím o udržení sociálních jistot. Evropská unie by se měla zbavit nadbytečných byrokratických mechanismů a měla by bojovat proti finančním spekulantům a daňovým rájům. Unie by měla být postavena na solidaritě a respektu k lidským právům.

Keller se dlouhodobě věnuje otázkám globalizace a trvale udržitelného rozvoje. Do Evropského parlamentu neúspěšně kandidoval již v roce 2009 za Demokratickou stranu zelených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám